Smażenie

Grzyby-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1582

grzybowy ekstrakt grzybowy koncentrat grzybowy Mrożonki: smażenie (-), sałatki (-) zupy, sosy, farsze...

Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • dr Ewa Kuczyńska
  • Ochrona powietrza
Pobrań: 21
Wyświetleń: 581

inhalacyjna lub poprzez skórę WWA można ograniczyć poprzez: unikanie spożywania mięs wędzonych i smażonych...

Mięso, drób, ryby - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Zbigniew Marzec
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 14
Wyświetleń: 700

jest jego gotowanie, pieczenie w folii czy duszenie. Niewskazane jest smażenie na tłuszczu. Szczególnie polecane...

Teofilina - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Zbigniew Marzec
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 0
Wyświetleń: 560

krótszy o ok.42% Theo24 (wolne uwalnianie 2x dziennie) tłuste mleko, smażenie, jaja, bekon, grubo...

ŻYWIENIE W PRZEWLEKŁYM NIEŻYCIE ŻOŁĄDKA

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 0
Wyświetleń: 476

, - należy ograniczyć tłuszcz zwierzęcy, - nie stosować technik obróbki termicznej jak: smażenie i pieczenie...

Choroba refluksowa

  • Żywienie kobiety ciężarnej i karmiącej
Pobrań: 0
Wyświetleń: 651

, ale nie u kobiet w ciąży!! Pokarmy prowokujące refluks to potrawy tłuste, smażone, alkohol, kawa i inne napoje...

Obródka cieplna mięsa - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 35
Wyświetleń: 805

się na 3 godziny albo w wodzie, albo w gorącym powietrzu i jednocześnie można je wędzić. Smażenie Nośnikiem...