Smażenie - strona 6

Fortyfikacja żywności

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1337

produktów spożywczych: smażenie, pieczenie i gotowanie- powoduje powstawanie charakterystycznych zapachów...

PRZEWLEKŁE ZAPALENIE TRZUSTKI - DIETA

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 14
Wyświetleń: 987

jak: smażenie i duszenia z tłuszczem. Produkty zalecane: - sucharki, - czerstwe pieczywo pszenne, - mąka pszenna...

Toksykologia - wyklad 9

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1435

wykorzystywane do aromatyzowania smażonych mięs KWAS CYJANOWODOROWY: omówiony przy glikozydach cyjanogennych...

Toksykologia - wyklad 14

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 63
Wyświetleń: 637

smażenia frytek (10-20 razy) prawdopodobnie jest to proces powierzchniowy, istotny może być poziom wody...

Żywność wygodna - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 273
Wyświetleń: 2996

utrwalania: Sterylizacja, pasteryzacja Zagęszczanie, suszenie Smażenie, gotowanie Chłodzenie Ekspandowanie...

Charakterystyka owoców

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 357
Wyświetleń: 3640

Przetwory owoców: surówki naje kompoty zupy owocowe desery: owoce pieczone i smażone owoce w suszach w bitej...