Skażenie żywności- mutagenne i rakotwórcze składniki żywności - omówie...
- Uniwersytet Łódzki
- Toksykologia z ekotoksykologią
się w wyniku niepełnego spalanioa materii organicznej. WWA w żywności: Wędzenie, suszenie, smażenie...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
się w wyniku niepełnego spalanioa materii organicznej. WWA w żywności: Wędzenie, suszenie, smażenie...
frakcję LDL, nie działa na HDL, trójglicerydy Nie wolno na nim smażyć, spożywany na zimno (można smażyć...
produktów spożywczych: smażenie, pieczenie i gotowanie- powoduje powstawanie charakterystycznych zapachów...
to cool schłodzic w lodówce (brak) zgłoś błąd to fry smażyć (brak) zgłoś błąd to blanch sparzyć obgotować...
jak: smażenie i duszenia z tłuszczem. Produkty zalecane: - sucharki, - czerstwe pieczywo pszenne, - mąka pszenna...
wykorzystywane do aromatyzowania smażonych mięs KWAS CYJANOWODOROWY: omówiony przy glikozydach cyjanogennych...
smażenia frytek (10-20 razy) prawdopodobnie jest to proces powierzchniowy, istotny może być poziom wody...
. mleko 3,5%-0,5%, smażenie beztłuszczowe, chude mięsa, większa zawartość wody (białka sojowe, gumy...
utrwalania: Sterylizacja, pasteryzacja Zagęszczanie, suszenie Smażenie, gotowanie Chłodzenie Ekspandowanie...
Przetwory owoców: surówki naje kompoty zupy owocowe desery: owoce pieczone i smażone owoce w suszach w bitej...