Smażenie - strona 8

Zalecenia i rekomendacje żywieniowe

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Biosfera
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1071

witaminy A i D. Masło nie nadaje się do długotrwałego smażenia, gdyż rozkłada się pod wpływem wysokiej...

Gastronomia kolokwium

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Marta Zalewska-Korona
Pobrań: 224
Wyświetleń: 3696

asortyment w ograniczonym zakresie np. smażone ryby. Pub Pub specyficzny rodzaj lokalu, popularne miejsce...

Historia podatków- opracowanie

  • Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II w Lublinie
  • dr Elżbieta Hławacz-Pajdowska
  • Mikroekonomia
Pobrań: 63
Wyświetleń: 581

od oliwy używanej do smażenia. Aby Egipcjanie nie uchylali się od jego płacenia, skrybowie chodzili...

Palarnia, jadalnia-opracowanie

  • Politechnika Gdańska
  • dr inż. Beata Kołecka
  • Technologia, ekonomika i organizacja robót sanitarnych
Pobrań: 7
Wyświetleń: 1050

handlowe, potrawy gorące, smażone itp. 5. Sala konsumpcyjna stołówki, wykorzystywane czasami do spożywania...

Egzamin - opracowane zagadnienia

  • Uniwersytet Gdański
  • prof. dr hab. Agnieszka Zalewska
  • Inżynieria środowiska
Pobrań: 252
Wyświetleń: 966

opracowali enzym Acrylaway, który redukuje powstawanie rakotwórczego akrylamidu w czasie smażenia i pieczenia...

Słówka z języka angielskiego

  • Uniwersytet Warszawski
  • dr hab. Katarzyna Flak
  • Język angielski
Pobrań: 14
Wyświetleń: 798

masło papryka chilli frytki siekać kroić w kostkę smażone ziemniaki smażyć czosnek piec na ruszcie oliwa...

Rośliny oleiste

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 140
Wyświetleń: 2555

rośliną oleistą. Otrzymywanego z jej nasion oleju używa się do sałatek, do smażenia, wyrobu ciast...

Opracowane pytania z egzaminu

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Małgorzata Karwowska
Pobrań: 294
Wyświetleń: 2835

- Czy produkt wymaga uprzedniego przygotowania do spożycia (gotowania, smażenia itp.) - Co konsumentowi grozi...