Smażenie - strona 4

Dieta w okresie chemioterapii

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 7
Wyświetleń: 623

(napar z rumianku lub mięty). Potrawy powinno się gotować, niewskaza jest smażenie. W razie zaparć...

Opracowanie KAWA

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Marta Zalewska-Korona
Pobrań: 245
Wyświetleń: 2429

, piec i smażyć. Gotujemy je zaledwie kilka minut - zależnie od ich wielkości. Krewetki podane bez...

Kolokwium

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1925
Wyświetleń: 5474

↓ W obecności jonów wapnia obserwujemy wytrącanie się białego szczawianu wapnia. 9. Dlaczego nie należy smażyć...