Smażenie - strona 3

Christmas - święta - słówka

  • Uniwersytet Warszawski
  • mgr Elżbieta Habielska
  • Język angielski
Pobrań: 21
Wyświetleń: 791

borsch barszcz czerwony sour cabbage kiszona kapusta fish soup zupa rybna fried carp smażony karp poppy...

Ryby, podział ryb konsumpcyjnych

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 168
Wyświetleń: 3514

, pieczarkowym, holenderskim) z warzywami z wody. Ryby smażone W oleju sojowym, słonecznikowym, w smalcu. Ilość...

Wykład - grupy towarowe ryb, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 98
Wyświetleń: 826

żywnościowych pastewnych technicznych Rybne towary garmażeryjne: ryby smażone ryby w galarecie ryby w sosach...

Egzamin z technologii żywności, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1197

ośrodku pośredniczącym to smażenie. 12. Wymień 3 produkty, przy produkcji których wykorzystuje się amylazy...

Techniki kulinarne - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Zbigniew Marzec
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 7
Wyświetleń: 434

przyswajanie pokarmów Gotowanie w wodzie lub na parze Pieczenie w pergaminie Wykluczone tradycyjne smażenie...

Podstawy gastronomiczne - wykład

  • prof. dr hab. inż. Ewa Cieślik
  • Podstawy gastronomiczne
Pobrań: 112
Wyświetleń: 2037

tej obróbki jest smażenie w głębokim tłuszczu. Metody rozmrażania mięsa: - bezpośrednia: rozmrażanie połączone...

Żywienie pacjentów ze stomią

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1218

należy przygotowywać metodą gotowania i pieczenia w folii. Powinno się unikać potraw smażonych. Ponadto...