Smażenie - strona 11

note /search

Reakacje millarda, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1211

jak soki owocowe (straty witaminy C), wiązanie deficytowej lizyny w produktach zbożowych, podczas smażenia...

Dodatki do żywności

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 560
Wyświetleń: 3416

smażonych lub długo przechowywanych, tłuszcze ulegają szybkiemu utlenieniu i pokarmy te zawierają...

"Lekcyje Kupidynowe" - wiersze

  • Uniwersytet Warszawski
  • Literatura Renesansu i Baroku
Pobrań: 42
Wyświetleń: 833

u niego. Próżno to, przydzie raz sobie odważyć, a w tym rosole dłużej się nie smażyć: dobry mistrz Amor, dawno...

Zboża uprawne - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Rośliny użytkowe
Pobrań: 91
Wyświetleń: 2296

jest przyczyną zawału u mężczyzn) zastosowanie ziemniaków: pieczenie, smażenie, gotowanie, alkohole Słonecznik...

Biochemia - materiały

  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Biochemia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 3598

czas masła w wysokiej temperaturze, np. podczas smażenia na maśle. Z tego powodu nie należy używać...

Charakterystyka Iraku

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Geografia ekonomiczna
Pobrań: 28
Wyświetleń: 658

, ¼ łyżeczki proszku do pieczenia, olej do smażenia Sposób Namoczyć fasolkę na noc. Cebulę obrać przyrządzania...