Smażenie - strona 12

note /search

OT_ egzamin

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1974

enzymów OTŻ 5 Smażenie Silne ogrzewanie odpowiednio przygotowanego surowca pod zwykłym ciśnieniem...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 490
Wyświetleń: 3899

reakcji żywności. Gotowanie, pasteryzacja, sterylizacja, pieczenie i smażenie zmieniają sensoryczne...

Finlandia prezentacja

  • Politechnika Opolska
  • Zróżnicowanie społeczne
Pobrań: 126
Wyświetleń: 4067

, na wschodzie serwuje się więcej smażonych i pieczonych potraw. Dania jednogatunkowe, pasztety, zupy...

Ksenobiotyki - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 315
Wyświetleń: 2030

) Smażenie, grillowanie potraw Dym papierosowy Naturalne wycieki ropy naftowej Wybuchy wulkanów Pożary lasów...

Witaminy i antyoksydanty

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1869

technologicznych nie ulegają zmianie. W bardzo wysokich temperaturach stosowanych podczas smażenia dochodzi...

Toksykologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Toksykologia
Pobrań: 1365
Wyświetleń: 7441

, warzywach, olejach oraz zbożach. W produktach żywnościowych WWA powstają przede wszystkim podczas smażenia...