Smażenie - strona 13

note /search

Biochemia - wykład 11

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 294
Wyświetleń: 1449

, a tak w Polsce i w krajach środkowej Europy spożywa się posiłki: smaży się tłuszcze, albo się je podgrzewa...

Projekt produkcji pieczywa

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 1435
Wyświetleń: 7434

jest głównie do ciast na sodzie,drożdżowych, pączków, faworków, placków smażonych w głębokim tłuszczu. Dodaje...

Pytania na zaliczenie ćwiczeń

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Geografia usług
Pobrań: 350
Wyświetleń: 1589

bograczowy, ser smażony, paprykarz cielęcy Co to jest Oktoberfest i na czym polega? Największą biesiadą...

Mikrofale, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1302

one wszechstronne zastosowanie do gotowania, smażenia, pieczenia, suszenia i rozmrażania. Na skałę przemysłową...

Gustaw Herling-Grudziński

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Historia literatury jidysz
Pobrań: 203
Wyświetleń: 980

na biedaka smażącego się w słońcu. Kilka dni więzień w ogóle się nie poruszał, lecz piątego dnia...

Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 693
Wyświetleń: 2100

Wykład 1 25.02.2008r. Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego Przetwórstwo owoców i warzyw jest działem produkcji żywnościowej związanym z przetwarzaniem owoców i warzyw. Przetwórstwo owocowo - warzywne wyróżnia się: Sezonowość występowania surowca Koniecznością przetworzenia dużych ilości n...