Smażenie - strona 14

note /search

Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 406
Wyświetleń: 2226

Wykład nr 1. 25.02.08 Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego. Przetw. owoc. i warzyw . jest to dział produkcji żywnościowej związany z przetwarzaniem owocow i warzyw. Charakterystyczne dla tego przetwórstwa: -sezonowość wyst. surowca, -konieczność przetworzenia dużych ilości w krótkim czasie, ...

Logika - wiadomości o języku

  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
  • Logika prawnicza
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1043

odgrywa kluczową rolę np. w mowie potocznej mówimy "kroimy cebulę i smażymy ją" czy też "kupię gazetę...

Etapy rozkurczu

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 35
Wyświetleń: 2212

a Im wyższa temperatura tym więcej soku tracimy a SMAŻENIE O działanie gorącego tłuszczu 140 °C DUSZENIE...

Protokół dyplomatyczny

  • Małopolska Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Tarnowie
  • Protokół dyplomatyczny
Pobrań: 777
Wyświetleń: 6713

jest smażona ryba lub pieczona wołowina z frytkami, natomiast jeżeli chodzi o napoje, nieodzownie króluje...

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 854
Wyświetleń: 4074

in. zagadnienia takie jak: skład mięsa, dioksyny, produkcja mięsa, transport, ogłuszenie, substancje wzmacniający smak, substancje zagęszczające i żelujące, hydrokoloidy, schemat uboju bydła, schemat procesu uboju świń, rola wody w żywności, przemiany węglowodanów. tł- tłuszcz pow.- powodujące skł-...

Ekonomia globalna- egzamin Ślęzak Ewa

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Ekonomia
Pobrań: 6188
Wyświetleń: 29344

Ponadto, notatka zawiera informacje dotyczące zagadnień takich jak: faza ożywienia, faza rozkwitu, faza spowolnienia, faza recesji, nierównowaga, globalna nierównowaga, globalizacja rynku pracy, globalizacja produkcji, usług, offshoring, outsourcing, insourcing, organizacje globalne. W notatce poja...

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 1141
Wyświetleń: 5390

-ulepszony profil olejów- bardziej stabilny podczas smażenia -wolniejsze dojrzewanie= świeższy produkt -ryż...