Retrogradacja

note /search

Krystalizacja , sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1183

chleba (funkcje błonnika) - retrogradacja skrobi Kiedy kryształy powstają? -roztwory przesycone- zmiana...

Modyfikacje chemiczne skrobi, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 105
Wyświetleń: 2184

kleikowa Podwyższona chłonnośc Mała retrogradacja Brak wrażliwości na środowisko kwaśne Mała wrażliwość...

Właściwości funkcjonalne skrobi

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1827

, nie odporne na działanie mechanizmu mętnienia (retrogradacja). a-Amylaza - glukanohydrolaza α -(l->4)-glukanu...

Zupy i sosy-zagęszczanie potraw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1197
Wyświetleń: 5166

się między nimi cząsteczki wody kleik skrobiowy zmieniło konsystencje z ciekłej w galaretowata Retrogradacja skrobi...

Biochemia, Testy przykładowe cz3

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 812
Wyświetleń: 2254

-biofosforanu b) szczawiooctan c) piogronian d) fosfoenolopirogronian 40 Retrogradacja skrobii związana...

Biochemia - testy przykładowe

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 1302
Wyświetleń: 3836

jest do fosfoenolopirogronianu. W reakcji tej powstaje związek czterowęglowy - kwas szczawiooctowy” 40 Retrogradacja skrobii...