Reakcja biuretowa temperatura

Biochemia - aminokwasy, peptydy i białka

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Dariusz Latowski
  • Biochemia
Pobrań: 1813
Wyświetleń: 9807

amfoteryczne, białka jako bufory, denaturacja, wysalanie, reakcja biuretowa, oznaczenie białka metodą Lowry'ego...

Produkt Spożywczy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 7
Wyświetleń: 1169

ciśnienia i temperatury Metoda destylacji azeotropowej Pomiar stałej dielektrycznej Metody densymetryczne...

Oznaczanie zawartości białka - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 2709

% - działanie temperatury Białko strawne = (Norg - Nnieorg) *6,25 Nnieorg - azot nierozpuszczalny po trawieniu...