Produkt spożywczy - strona 7

Urządzenia chłodnicze

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 518
Wyświetleń: 3136

chłodnicze magazynowane do przechowywania niezbędnych zapasów produktów spożywczych urządzenie chłodnicze...

Fortyfikacja żywności - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1113

specjalnego żywieniowego przeznaczenia (dla niemowląt, odżywki dla sportowców) Na rynku krajowym do produktów...

Tłuszcze - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1134

Tłuszcze Pojęcie „tłuszczu” obejmuje swoim zakresem zarówno składniki pokarmowe, jak i produkty...

Wykład - rękojmie, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. Agnieszka Baruk
  • Marketing
Pobrań: 14
Wyświetleń: 504

-> rękojmia; Rękojmia -> 2 lata, ale są wyjątki np. produkty spożywcze (3 dni dla produktów na wagę, pakowanie...

Jałowość i wyjaławianie - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Mikrobiologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1022

odpowiednio dobranego podgrzewania produktów spożywczych, tak aby zniszczyć lub zahamować wzrost...

Przykłady zafałszowań, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Zdzisław Jan Targoński
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 112
Wyświetleń: 903

i cukier trzcinowy mogą być wykorzystane do fałszowania miodów Najczęściej fałszowane produkty spożywcze...

Techniki kulinarne - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Zbigniew Marzec
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 7
Wyświetleń: 434

. Wszystkie produkty porównywane są z glukozą Produkty spożywcze: o niskim IG - poniżej 55 o średnim IG - 55 - 70...