Produkt spożywczy - strona 6

Metoda Luff - Schoorola

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 665
Wyświetleń: 6923

włókna pokarmowego w produktach spożywczych w g/100g Produkty zbożowe Otręby pszenne 42,5 Płatki...

Wykład - kumaryny

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Leszek Guz
  • Biologia
Pobrań: 63
Wyświetleń: 819

kumaryny. - Zgodnie z unijnym prawem, obowiązującym również w Polsce, w produktach spożywczych maksymalna...

Możliwe pochodzenie substancji dodatkowych

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Krzysztof Krygier
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 28
Wyświetleń: 945

produktów spożywczych Barwniki: dużo naturalnych: - karotenoidy - barwniki chlorofilowe - antocyjany...

Orientacyjny podział dodatków wg numeracji

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Krzysztof Krygier
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 56
Wyświetleń: 651

trwałości produktów spożywczych/ negatywne zmiany w żywności: - mikrobiologiczne (konserwanty) - chemiczne...

Nowe trendy w technologii żywności

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Stanisław Józef Gwiazda
  • Technologia żywności
Pobrań: 98
Wyświetleń: 952

) żywność funkcjonalna - są to specjalnie opracowane produkty spożywcze, które wykazują korzystny wpływ...