Pomarańcza - strona 6

Tyndalizacja, wady konserw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Apartyzacja
Pobrań: 154
Wyświetleń: 3563

na zewn. ścianach gdy owoce kolorowe (czerw. Lub pomarańcz.) - wpływ barwników antocyjanowych. (np...

Podział opakowań aktywnych, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Opakowalnictwo i przechowywanie żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1393

(limonin powstaje przy pasteryzacji niektórych gat. pomarańczy powodując gorzki smak) Sorbowanie amin...

Wykład - opakowanie produktu, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. Agnieszka Baruk
  • Marketing
Pobrań: 70
Wyświetleń: 875

- rozdrażnia, odcień wiśniowy - budzi wspomnienia; pomarańcz wyzwala chęć działania; żółć rozwesela: jasna...

Przewlekłe zapalenie trzustki - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 14
Wyświetleń: 588

/ błonki: - cytryny, - pomarańcze, - grejpfruty, - mandarynki, - winogrona, - jabłka, - brzoskwinie...

Witaminy - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Higiena i epidemiologia
Pobrań: 28
Wyświetleń: 686

, pomidory, soja, buraki, orzechy, słonecznik, drożdże piwne, wątroba, żółtko jajka, banany, pomarańcze...

Nowożytne malarstwo hiszpańskie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Marcin Fabiański
Pobrań: 238
Wyświetleń: 2093

- Martwa natura z pomarańczami i cytrynami - dekoracja Salonu Królestw w nowo zbudowanym pałacu Buen Retiro...