Pomarańcza - strona 5

Egzamin gr 4, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Barbara Sawicka
  • Towaroznawstwo surowców i produktów roślinnych
Pobrań: 224
Wyświetleń: 1442

i warzyw, dla następujących produktów- brzoskwinie, cytryny, pomarańcze, jabłka, kalafior 6acde. Normy...

Aromaterapia - wykład

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Kosmetologia pielegnacyjna
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1120

, dlatego przed stosowaniem terapii zaleca się wykonanie testów. Olejki pozyskane np. z pomarańczy gorzkiej, kminu rzymskiego...

Sadownictwo-wykład

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • dr hab. Emilian Pitera
  • Sadownictwo
Pobrań: 7
Wyświetleń: 931

% (głównie pomarańcze) Jabłka- 27% produkcji Brzoskwinie- 9% Gruszki- 8% Winogrona- 8% Nektaryny- 3...

PRZEWLEKŁE ZAPALENIE TRZUSTKI - DIETA

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 14
Wyświetleń: 980

/ błonki: - cytryny, - pomarańcze, - grejpfruty, - mandarynki, - winogrona, - jabłka, - brzoskwinie...

Charakterystyka rynku

  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • dr W. Nathali
  • Mikroekonomia
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1134

dobra wywołuje wzrost (spadek) popytu na drugie dobro. przykłady: benzyna - gaz; pomarańcze - mandarynki...