Podroby - strona 3

note /search

Wykład - skład chemiczny mięsa, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 336
Wyświetleń: 1246

z zawartością ich w podrobach witaminy A, D i częściowo E znajduj się przede wszystkim w mięśniach zawierających...

Kredyty inwestycyjne SAPARD

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Problematyka międzynarodowa
Pobrań: 14
Wyświetleń: 539

, chłodzone lub mrożone; 15.11.18 Mięso końskie, z osłów i mułów; 15.11.19 Podroby jadalne; 15.11.30 Tłuszcz...

Mikrobiologiczne badania ilościowe

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1316

stałej Mięso, wędliny, podroby, sery itp.-jałowym skalpelem i wyjałowioną pincetą ok. 200 g próbki osobno...

Podstawy żywienia

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Fizjologia
Pobrań: 602
Wyświetleń: 1659

powoduje owrzodzenie ust NIE *nadmiar wydalany z moczem Źródło *nabiał (sery, jaja) *podroby *dziczyzna...

Zamrażanie żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 637
Wyświetleń: 3108

, ryby, podroby, fasola, groch) -zmiana barwy, zapachu, konsystencji -denaturacja białek, wolne...

Beata Pawlikowska- Blondynka w dżungli

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Gatunki dziennikarskie
Pobrań: 0
Wyświetleń: 399

i gdzie jest dużo ludzi. W tropikach radzę uważać na owoce morza i podroby, które bardzo szybko się psują. Unikać surowych...