Zawartość chemiczna
- Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
- Analiza żywności
), niektóre owoce (np. banany, jeżyny) Produkty o zawartości poniżej 25 mg - mleko, jaja, mięso, podroby, ryby...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
), niektóre owoce (np. banany, jeżyny) Produkty o zawartości poniżej 25 mg - mleko, jaja, mięso, podroby, ryby...
surowe got., podroby, sery białe i żółte, jaja, larwy owadów (mączniaki), świerszcze, suchy pokarm...
surowe got., podroby, sery białe i żółte, jaja, larwy owadów (mączniaki), świerszcze, suchy pokarm...
, - wieprzowina, - podroby, - tłusty drób: - kaczka, - gęś, - tłuste ryby, - marynowane ryby, - konserwy rybne...
,5), podroby (0,5-1,0), ryby (00,5 - 0,3), skorupiaki, głowonogi, małże (0,5-1,0), zbożowe(0,1-0,2...
wewnętrzny ). Podroby stanowią, około 5 % masy ptaka . Przy lym stanowisku znajduje się. weterynarz...
piekarskie oraz podroby takie jak: wątroba (wieprzowa, wołowa i drobiowa) i serca wieprzowe. Niacyna Niacyna...
, - wieprzowina, - podroby, - tłusty drób: - kaczka, - gęś, - tłuste ryby, - marynowane ryby, - konserwy rybne...
w zwalczaniu stanów zapalnych i chorób alergicznych. *źródła selenu: w PL: mięso, podroby, ryby, owoce morza...
np. salami. Pasztetowe, kaszanki, salcesony, podroby: Surowiec gotowany, produkt powtórnie gotowany...