Podroby - strona 4

note /search

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 854
Wyświetleń: 4074

jest funkcja zaw. skł, ich ilości i biodostępności podroby zaw. mniej białka, cholesterolu i Wit wartość...

Mikrobiologia - wykład 2

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 371
Wyświetleń: 1680

, która była wzbogacana preparatami otrzymanymi z podrobów chorych na scrapie owiec. Choroba wydawała się więc być zakaźna...

Organizacyjne ćwiczenia i wymogi

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Higiena mięsa i zwierzat rzeźnych
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1645

po wypatroszeniu. „Podroby” to świeże mięso inne niż mięso tuszy, w tym wnętrzności i krew. „Wnętrzności” oznaczają...

Witaminy

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 315
Wyświetleń: 4221

pieczywie, mięsie, podrobach, rybach, w grochu, fasoli i w drożdżach B6 Pirydoksyna -B6 Inne nazwy...