Podpuszczka - strona 5

Układ pokarmowy i oddechowy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr hab. Joanna Jeleń
  • Anatomia
Pobrań: 217
Wyświetleń: 1827

odźwiernikowa gruczoły żołądka: gruczoły żołądkowe właściwe komórki główne - produkują pepsynogen i podpuszczkę...

Aminokwasy - zagadnienia

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Leszek Nogowski
  • Fizjologia człowieka
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1407

, który uczynniany jest do czynnej pepsyny przez HCl; rozkłada białka do peptydów o różnej dł. łańcucha. Podpuszczka...

Biochemia - przykładowe pytania

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 413
Wyświetleń: 1631

się: a) galaktozę b) alfa amylozę c) podpuszczkę d) poligalakturonazę 26. Różnica pomiędzy gr. prostetyczną...

Mleko i przetwory mleczne - referat

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • dr Teresa Gądek-Hawlena
  • Towaroznawstwo
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1750

można podzielić na następujące etapy: przygotowanie mleka serowarskiego, zaprawianie podpuszczką i krzepnięcie...

Utrwalanie żywności - metody

  • Uniwersytet Wrocławski
  • mgr Adam Duda
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 224
Wyświetleń: 2331

mrówkowego lub jego soli jest mniejsza (0,07%), a do żelatyny i podpuszczki w płynie jeszcze mniejsze (0,03...

Fizjologia zwierząt

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Waldemar Szaroma
  • Biologia
Pobrań: 651
Wyświetleń: 5250

+ inne pepsynogen (nieczynna forma pepsyny - rozkład białek) podpuszczka (ścina kazeinę mleka do parakazeinianu...