Podpuszczka - strona 4

Biochemia, Testy przykładowe cz3

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1379

się: a) galaktozę b) alfa amylozę c) podpuszczkę d) poligalakturonazę 26. Różnica pomiędzy gr. prostetyczną...

Ogólna technologia żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1134

się); podpuszczka - rennina działa na -kazeinę (koloid ochronny) - destabilizacja kompleksu kazeinowego...

Biochemia - testy przykładowe

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 399
Wyświetleń: 2520

się: a) galaktozę b) alfa amylozę c) podpuszczkę d) poligalakturonazę 26. Różnica pomiędzy gr. prostetyczną...

Biochemia, Testy przykładowe cz2

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1071

się: a) galaktozę b) alfa amylozę c) podpuszczkę d) poligalakturonazę 26. Różnica pomiędzy gr. prostetyczną...

Operacje cieplne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1722

temperatury do temperatury optymalnej dla enzymu ( 70 - 75˚C browarnictwo, 30 - 34 ˚C podpuszczka), ułatwienie...

Dodatki do żywności

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 175
Wyświetleń: 2723

zastosowanie do konserwowania surowych soków owocowych, żelatyny i podpuszczki. nizyna: jest antybiotykiem...

Biotechnologia - pytania wraz z odpowiedziami

  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • prof. dr hab. A. Min Tjoa
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 287
Wyświetleń: 2506

twarde, najczęściej żółte produkowane są z użyciem podpuszczki ( reniny) - naturalnego enzymu...

Materiały do zaliczenia

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Leszek Nogowski
  • Fizjologia człowieka
Pobrań: 721
Wyświetleń: 1988

soku żołądkowego wchodzą: podpuszczka trawi białka mleka, pepsynogen (w kwaśnym pH aktywowany...

Mikrobiologia ogólna - opracowanie

  • Uniwersytet Zielonogórski
  • mgr Justyna Mazurek
  • Mikrobiologia
Pobrań: 329
Wyświetleń: 3822

, również dodawaną do pożywek, otrzymuje się z odtłuszczonego mleka, przez wytrącenie HCl lub podpuszczką...