Podpuszczka - strona 3

Wykład - podział przesłanek

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • dr Barbara Kos
  • Spedycja
Pobrań: 238
Wyświetleń: 574

do wytrącenia podpuszczki z mleka krowiego) dojrzewającego holenderskiego, szampan, wody mineralne (Muszynianka...

Mleczarstwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1043

wapnia 0,015-0,030% ułatwienie krzepnięcia + kultury bak ukwaszenie + podpuszczka koagulacja białek...

Układ trawienny

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr hab. Joanna Jeleń
  • Anatomia
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1281

: •Wpustowych •Żołądkowe właściwe •Odźwiernikowe -Gruczoły wytwarzają: •Pepsynę •Kwas solny •Podpuszczkę •lipazę...

Referat mleko

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 161
Wyświetleń: 4529

będzie ukwaszone z dodatkiem pewnej ilości podpuszczki, uzyska się twaróg kwasowo-podpuszczkowy. *Sery...

Jelita - budowa i funkcje

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. zw. dr hab. Paweł Sysa
  • Histologia
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1575

* Wymień komórki gruczołów właściwych żołądka i co produkują ^ Komórki główne- Pepsynogen, Podpuszczka...

Uklady dyspersyjnych

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 42
Wyświetleń: 707

do: odp surowych soków, żylatyny i podpuszczki  -w pH 9.0 co można zastosowac: 2 odp ester etylowy i ester...