Podpuszczka - strona 2

Media hodowlane- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. nadzw. dr hab. inż. Ewa Żymańczyk-Duda
  • Mikrobiologia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 938

, steroidów, podpuszczki mikrobiologicznej(enzym trawienny) bawełniana: stymulacja syntezy amfoterycyn B...

Rozpuszczalność

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. inż. Małgorzata Nogala-Kałucka
  • Biochemia
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1050

; trypsyna, pepsyna, podpuszczka W 1960 roku komisja enzymowa (1956-1961) międzynarodowej linii biochemicznej...

Produkcja sera dojrzewajacego twardego

  • Uniwersytet Opolski
  • dr Małgorzata Krzysztofik
  • Inżynieria spożywcza
Pobrań: 140
Wyświetleń: 3731

lub przez miareczkowanie, dodanie enzymu koagulującego podpuszczki lub koagulantu mikrobiologicznego, który rozcieńczamy...

Płyny w układzie pokarmowym

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Anatomia funkcjonalna człowieka
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1043

. śluzowej żołądka, kwaśne pH, bezbarwny, przeźroczysty  skład: podpuszczka (ścina białka mleka), pepsynogen...

Przemysłowe wykorzystanie pleśni

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 168
Wyświetleń: 2044

serowarskie - preparaty Mucor w zastępstwie podpuszczki, produkcja serów dojrzewających Technologie mięsne...

Wykład - metody konserwacji mleka, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1337

. w temp. 72 stopni. Mleko pasteryzowane ma nieco osłabioną zdolność krzepnięcia pod wpływem podpuszczki m...