Pepsyna - strona 9

Pytania z analizy 2004

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 301
Wyświetleń: 1162

przez trawienie enzymami - pepsyną i pankreatyną. Resztę suszy się i waży (bez frakcji rozpuszczalnej...

Biochemia - pojęcia

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 406
Wyświetleń: 6321

zakresie powodują zmiany enz. Optimum pH jest różne dla danego enzymu i stanowi cechę char. Pepsyna pH=1,5...

Przeciwciała

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Immunologia
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1722

pepsyną powstaje fragment F(ab')2 i fragment Fc' - swoistość przeciwciał wynika bezpośrednio...

Enzymologia - podstawowe zagadnienia

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • dr Marzanna Paździoch-Czochra
  • Enzymologia
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1246

jak pepsynogen (pepsyna), trypsynogen (trypsyna), chymotrypsynogen (chymotrypsyna), proelastaza (elastaza...

Fizjologia zwierząt

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Waldemar Szaroma
  • Biologia
Pobrań: 609
Wyświetleń: 5180

+ inne pepsynogen (nieczynna forma pepsyny - rozkład białek) podpuszczka (ścina kazeinę mleka do parakazeinianu...

Jakość i bezpieczeństwo żywności-wykłady

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności
Pobrań: 525
Wyświetleń: 5698

- Nnier) x 6,25 Nnier- azot nierozpuszczalny po trawieniu pepsyną Azot ogólny oznaczamy metodą Kjeldahla...