Pektyny - strona 8

note /search

Metody fizyczne oraz chemiczne

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 546
Wyświetleń: 2520

interferujące (np. białka, pektyny, substancje niesacharydowe o właściwościach redukujących w stosunku do miedzi...

Leki przeczyszczające

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Farmakologia
Pobrań: 364
Wyświetleń: 4172

kałowych (masowe) włókniste substancje odpadowe: błonnik, lignina, gumy, pektyny, hemicelulozy...

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 462
Wyświetleń: 1757

nasiennych, ogonkach d) pektyny - w są, cenne dla przetwórstwa , decydują o właściwościach galaretujących...

Biochemia pytania na kolokwium

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 2352
Wyświetleń: 6573

i laktozy w środowisku zasadowym 5. Pektyny, cykl pentozowy Gr 8. 1. Jak w organizmie powstają: kwas...

Ogórki, fermantacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 280
Wyświetleń: 987

. Pod wpływem protopektynazy propektynaza ogórków przechodzi w rozpuszczalne w solance pektynę i ogórki tracą...