Pektyny - strona 4

note /search

Błonnik pokarmowy - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1988

polisacharydowym (celuloza, hemicelulozy, pektyny, gumy, śluzy) i niepolisacharydownym (ligniny) Błonnik surowy...

Błonnik - celuloza

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1176

przez chorobami zależnymi od zaparć. FRAKCJA ROZPUSZCALNA BŁONNIKA POKARMOWEGO Pektyny, gumy, śluzy roślinne...

Charakterystyka owoców

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1022
Wyświetleń: 4963

o miąższu jasnym, łatwym do przecierania o wyraźnym, kwaskowatym smakiem, wysoka zawartość cukru, pektyn...