Pektyny - strona 3

note /search

Hydrokoloidy-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 161
Wyświetleń: 2100

z roślin - pektyny E440, celuloza E460, skrobia ekstrakty z nasion lub bulw - guma guar E412, mączka chleba...

Zagadnienia na egzamin, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1071

żelowanie? (pektyna) 9 fermentacja etanolu... (beztlenowa) 10 temperatura mezofili (20-40) 11 temperatura...

Pytania na kolokwium, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1442

określania zdolności bakterii do rozkładu celulozy w warunkach laboratoryjnych  29.Gdzie występują pektyny...

Destylacja-emulgacja, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1337

sodu w wodzie Koloidy: -białka w wodzie (mleko, serwatka, białko jajka kurzego) -pektyna w wodzie...

Egzamin gr 3, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo surowców i produktów roślinnych
Pobrań: 336
Wyświetleń: 1645

w zbożach- rezorcynole, alkaloidy, glikozydy, saponiny, fityniany, pektyny W oleistych- fityniany, kwas...

Egzamin gr 4, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo surowców i produktów roślinnych
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1617

. Antyżywieniowe substancje w zbożach- rezorcynole, alkaloidy, glikozydy, saponiny, fityniany, pektyny 3...

Hydrokoloidy węglowodanowe

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1631

, pektyny, lignina, kutyna i suberyna, gumy i śluzy. • Substancje te z jednej strony utrudniają...