Pektyny - strona 2

note /search

Synergizm-optracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 28
Wyświetleń: 833

przez ludzi pektyna płynna, czyli produkty zawierające pektynę baza gumy do żucia białe lub żółte dekstryny...

Cukry żywność

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 112
Wyświetleń: 2814

CUKRY: Monosacharydy: Pentozy: Arabinoza - składnik gumy arabskiej, występuje w pektynach Ryboza...

Ściana komórkowa

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Botanika
Pobrań: 938
Wyświetleń: 3906

Budowa pierwotnej i wtórnej ściany komórkowej Ściana pierwotna:  zbudowana z celulozy, pektyn...

Wykład - dżem, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 525
Wyświetleń: 3094

gatunków, z dodatkiem cukru, substancji żelujących (pektyn), ewentualnie soków owocowych, syropu...

Fermentacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1687

, dekstryny, błonnik, pektyny, -naturalnym ich środowiskiem jest gleba. Udział bakterii masłowych w niszczeniu...