Pasteryzacja - strona 3

note /search

Sterylizacja - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia mikrobiologiczna
Pobrań: 84
Wyświetleń: 763

Sterylizacja Pasteryzacja mleka: ● 60̊C - 30 sekund ● 71,5-74,0̊C - 20 sekund ● 85-87̊C - 3-5...

Pytania na egzamin, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1638

wg aktualnie obowiązujących przepisów 10. Pasteryzacja, sterylizacja, homogenizacja 11. Podział serów...

Kolokwium, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1358

, selektywne  Metody sterylizacji : pasteryzacja, tyndalizacja, sterylizacja w autoklawach  3. Jak jałowi...

Mitoksyny - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1442

- nie niszczy ich pasteryzacja,nawet 200st nie degraduje w 100%) Wrażliwe na środowisko alkaliczne i promienie...

Opakowania szklane, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Opakowalnictwo i przechowywanie żywności
Pobrań: 210
Wyświetleń: 1946

do procesów pasteryzacji - możliwość wielokrotnego używania - przydatność od ponownego przetwórstwa...

Sterylizacja- laboratorium 1

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia lekarska
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1561

. działanie temperatury: · pasteryzacja - jednorazowe podgrzanie płynu (mleka, soków owocowych, wina) do 62°C...