Pasteryzacja - strona 2

note /search

Tyndalizacja, wady konserw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Apartyzacja
Pobrań: 308
Wyświetleń: 3990

obniżający pH, to wtedy nie trzeba). Polega na trzykrotnej pasteryzacji co 24h. ~ pierwsza zabija gł. Formy...

Wykład - metody konserwacji mleka, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1442

I innych artykułów mlecznych jest pasteryzacja (zabieg termiczny, polegający na ogrzewaniu mleka w temperaturze...

Mleko i produkty mleczne

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 854
Wyświetleń: 2947

. Produkcja mlecznych napojów fermentacyjnych: dobór surowca normalizacja homogenizacja pasteryzacja...

Zagadnienia na egzamin, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1071

? skrobie 6 mleko UHT podlega? (pasteryzacji) 7 Jak oddzielić sól z wody morskiej? (dializa) 8 Co powoduje...

Higiena i technologia produkcji konserw

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 420
Wyświetleń: 5859

stearothermophilus). Czas przechowywania: 1 rok w temp. 40oC. 5. Konserwy SSP- pasteryzacja w temp. 95oC+ kombinacja...