Pasteryzacja a tyndalizacja - strona 4

note /search

Metody niszczenia drobnoustrojów

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 427
Wyświetleń: 4487

przypadkiem jest pasteryzacja polegająca na jednorazowym krótkotrwałym podgrzaniu cieczy do temperatury < 1000...

Apertyzacja-wykład

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Apartyzacja
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1477

lub parze, celem zniszczenia wegetatywnych form przetrwalników (pasteryzacja w temp. do 100⁰C...

Egzamin - zagadnienia

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo surowców i produtków zwierzęcych
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1631

-Gęstość mleka- zawiera się w przedziale 1,029-1,033 g/cm3 2. Pasteryzacja- zabieg termiczny polegający...

Higiena i technologia produkcji konserw

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 427
Wyświetleń: 5866

stearothermophilus). Czas przechowywania: 1 rok w temp. 40oC. 5. Konserwy SSP- pasteryzacja w temp. 95oC+ kombinacja...

Wykład - metody konserwacji mleka, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1442

I innych artykułów mlecznych jest pasteryzacja (zabieg termiczny, polegający na ogrzewaniu mleka w temperaturze...