Komórki somatyczne w mleku - wykład, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
% -obniżenie zawartości laktozy do ok. 4,3% a w ostrych stanach zapalnych nawet do 2% -zmniejsza...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
% -obniżenie zawartości laktozy do ok. 4,3% a w ostrych stanach zapalnych nawet do 2% -zmniejsza...
. W środowisku wążne sa: Przetwory mleczne-cukier laktoza, Materiał roślinny-rozne cukry,sacharoza, 6i5węglowe-np...
ich działania laktoza ulega fermentacji mlekowej, powstały kwas mlekowy powoduje zakwaszenie mleka do pH ~5...
. Wchodzi w skład dwucukru laktozy. Cukier ten nie jest spotykany w postaci wolnej. Jest wiązany z białkiem...
laktozę. 16. Oksydazę glukozową można wykorzystać przy produkcji suszonej masy jajecznej do hamowania...
rozkładany jest przez enzym o nazwie katalaza. 3.Głównym cukrem w mleku jest laktoza. 4. Podaj przykład...
i fruktoza: miód, owoce, warzywa Sacharoza: miód, owoce, cukier z cukierniczki Laktoza: mleko...
lub o charakterze węglowodanowym, np. miód pszczeli, roztwory glukozy, sacharozy, laktozy, dekstranu. Niekiedy...
, DD-fruktoza, D-mannoza; disacharydy: Dsacharoza, laktoza; trisacharydy: rafinoza oraz niektóre...
są materiałem energetycznym (fruktoza) i odżywczym (maltoza, laktoza, rafinoza Węglowodany (cukrowce, sacharydy...