Mleczarstwo

Wykład - mleczarstwo ogólnie, bakterie

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1225

MLECZARSTWO  Fermentacja mleka wywoływana przez fizjologiczne nie systematyczne grupy bakterii...

Mleczarstwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1043

MLECZARSTWO Przygotowanie surowca 1) Czyszczenie- wirówka 2) Obróbka termiczna- pasteryzacja...

Fermentacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Kowalska-Korniłłowicz
  • Mikrobiologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1386

produktów spożywczych -w mleczarstwie powodują psucie się pasteryzowanego mleka i tzw. późne wzdęcia serów...

Promieniowce- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 637
Wyświetleń: 3171

, inhibitory trehalozy (trehazolina ) izolowane z Micromonospora; oraz enzymy (mleczarstwo, garbarstwo...

Mikrobiologia przemysłowa- workowce

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1092

, atak na masło, mleczarstwo, kiszonki - zdolność do stabilizacji kwasu mlekowego, silne właściwości...

Sterylizacja - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia mikrobiologiczna
Pobrań: 35
Wyświetleń: 588

zawierające chlor Stosowane do dezynfekcji tankow i rurociągow - w browarnictwie i mleczarstwie. Chloramina...

Aromaty-opracowanie - substancje

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Krzysztof Krygier
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1806

: - napoje 32% - przekąski 23% - mleczarstwo 13% - inne Zastosowanie aromatów: - żywność wygodna (wysoce...