Mleczarstwo

note /search

Mleczarstwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1330

MLECZARSTWO Przygotowanie surowca 1) Czyszczenie- wirówka 2) Obróbka termiczna- pasteryzacja...

Fermentacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1687

produktów spożywczych -w mleczarstwie powodują psucie się pasteryzowanego mleka i tzw. późne wzdęcia serów...

Promieniowce- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 889
Wyświetleń: 3654

, inhibitory trehalozy (trehazolina ) izolowane z Micromonospora; oraz enzymy (mleczarstwo, garbarstwo...

Sterylizacja - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia mikrobiologiczna
Pobrań: 84
Wyświetleń: 763

zawierające chlor Stosowane do dezynfekcji tankow i rurociągow - w browarnictwie i mleczarstwie. Chloramina...

Aromaty-opracowanie - substancje

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 140
Wyświetleń: 2002

: - napoje 32% - przekąski 23% - mleczarstwo 13% - inne Zastosowanie aromatów: - żywność wygodna (wysoce...