Mikroflora - strona 3

note /search

Podział ciast piekarskich

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 147
Wyświetleń: 3038

mikroflory, bakterii i drożdży. Może być wyprowadzony z maki i wody. Niezbyt porowata struktura, pory...

Wykład - metody konserwacji mleka, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1442

nie przekraczającej 100 stopni w czasie potrzebnym do całkowitego zniszczenia mikroflory chorobotwórczej I w stopniu...

Żywność atrybucyjna - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 70
Wyświetleń: 2002

mleka towarzyszą zjawiska proteolityczne, w wyniku enzymów mikroflory (probiotyków) następuje znaczny...

Toaleta końcowa mięsa

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1232

mięśniowa ma temp. 36 °C a po opaleniu 40 °C i jest doskonała pożywką dla mikroflory. ZABEZPIECZENIE...

Bakterie lab-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biotechnologia
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1631

przez Miecznikowa Cechy probiotyków: 1.pochodzą z naturalnej mikroflory 2.oporne na działanie enzymów trawiennych...

Poubojowe przemiany mięsa

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 455
Wyświetleń: 2324

etapowo: faza zatrzymania (kolonizacja i adaptacja mikroflory), faza logarytmicznego wzrostu...