Przemysł owocowo-warzywny - cele
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Technologia żywności
, ma działanie selektywne w stosunku do mikroflory, w kiszeniu sprzyja rozwojowi pozytywnej mikroflory 4. środki...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
, ma działanie selektywne w stosunku do mikroflory, w kiszeniu sprzyja rozwojowi pozytywnej mikroflory 4. środki...
y dzikich, ko uchujących. Gatunek Candida mycoderma – rozkłada alkohol, stanowi szkodliwą mikroflorę...
i cukry te nie są trawione i przyswajalne przez człowieka. Enzym ten zawarty w mikroflorze bakteryjnej...
- fosforan amonu 100-300mg/dm3 moszczu. Moszcz posiada specyficzną mikroflorę - drożdże: Cloeckera apikulata...
Sok pomarańczowy Skórne stanowią mikroflorę skóry i błon śluzowych Produkty metabolizmu...
) Biotransformacja rtęci: Hg(0) ↔ Hg(II) → MeHg Redukcja Metylacja Utlenianie Mikroflora gleb, osadów dennych...
Na trwałość ma też wpływ czystość mikrobiologiczna- stopień skażenia obcą mikroflorą (w tym pleśniami...
Zależy od jakości surowca Stopnia termicznej modyfikacji skł Eliminacja mikroflory chorobotwórczej...
-owocowym i fermentacyjnym Bakterie octowe- częsty składnik mikroflory: Psujących się owoców/ warzyw Wina...
niż kom bakterii) Zakwasy- mikroflora: 1) Bakterie fermentacji mlekowej: Lactobacillus plantarum (gatunek...