Zamrażanie żywności
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Technologia żywności
handlowa (techniczna) - zniszczenie wszystkich drobnoustrojów chorobotwórczych i zredukowanie mikroflory...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
handlowa (techniczna) - zniszczenie wszystkich drobnoustrojów chorobotwórczych i zredukowanie mikroflory...
stabilizującym biologiczną jakość konwersji ponieważ utrzymuje prawidłowy rozwój mikroflory w fermentatorze...
Enterobacteriaceae. Są wśród nich zarówno bakterie saprofityczne należące do normalnej mikroflory przewodu...
w obrębie gospodarstwa; troska o glebę oraz jej mikrofaunę i mikroflorę, wyrażająca się między innymi...
WARZYW, MA DZIAŁANIE SELEKTYWNE W STOSUNKU DO MIKROFLORY, W KISZENIU SPRZYJA ROZWOJOWI POZYTYWNEJ...
zastosowanie MF i UF moszczów lub gotowego wina zapewnia z jednej strony usunięcie niepożądanej mikroflory, zaś...
żywnościowe mają ograniczoną trwałość która zależy od składu chemicznego produktu obecnej w nim mikroflory...
próbek i pojemniki na próbki powinny być czyste, sterylne i nie powinny wpływać na mikroflorę produktu...
przez patogeny oraz zasiedlenie przez mikroflorę saprofityczną- wzrost oddychania jest wynikiem mechanicznego...
, ma działanie selektywne w stosunku do mikroflory, w kiszeniu sprzyja rozwojowi pozytywnej mikroflory. Środki...