Maltoza - strona 6

note /search

Rozpuszczalność

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Biochemia
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1134

…) Nazewnictwo Celuloza - celulaza Proteina - proteaza Maltoza - maltaza Amyloza - amylaza Nazwy potoczne...

Mikroflora gleby

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1925

dekstryn, a w końcowym etapie maltotrioza, maltoza i glukoza. Aktywność tę bada się na podło u zawierającym...

Wykład - produkcja słodu browarniczego

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 420
Wyświetleń: 1554

się tam między innymi amylazy - rozkład skrobi, białek do substancji prostych np. maltozy. Taki zielony słód zostaje...

Charakterystyka mlewnika

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 273
Wyświetleń: 3584

%. Wystarczają na 30% fermentacji a 70% z odbudowy skrobi (maltoza, glukoza), można dodać sacharozę...

Metody fizyczne oraz chemiczne

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 546
Wyświetleń: 2520

oligosacharydy np. maltoza i laktoza, gdzie jedna z grup aldehydowych pozostaje wolna Właściwości redukujące...

Fermentowane surowce roślinne

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1337

. leichmani, L.sanfraciscensis (bardzo duże powinowactwo do maltozy) Fermentacja mięsa Szczepionki...

Mikrobiologia - wykład 10

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 623
Wyświetleń: 3129

) Dwucukry (laktoza, sacharoza, maltoza) Trójcukry (rafinoza) – tylko S. carlsburgensis Nie rozkładają białek...