Maltoza - strona 5

note /search

Izoenzymy

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1785

, które są metabolizowane do dekstryn → maltotriozy →maltozy i niewielkich ilości glukozy. Występuje oprócz trzustki...

Fizjologia - test

  • Politechnika Wrocławska
  • Fizjologia
Pobrań: 483
Wyświetleń: 952

wchłanianiu w: a) w żołądku w postaci maltozy i laktozy b) w żołądku w postaci glukozy, galaktozy i fruktozy c...

Ogólna technologia żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1407

+ fruktoza (tzw. inwersja) - łatwa hydroliza HCl - 1M, 100 oC; cukry redukujące (maltoza, laktoza...

Diagnostyka drozdzopodobne

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
Pobrań: 14
Wyświetleń: 2058

- wykorzystują zdolność grzybów drożdżopodobnych do fermentacji związków węglowodanowych (glukoza, maltoza itp...

Biochemia - pojęcia

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 1015
Wyświetleń: 7371

. OLIGOGLIKOZYDAZY - rozkłada maltozę jak i sacharozę jest zdolna do rozkładania wiązań glikozydowych. AMYLAZY...

Metody oraz źródła błędów

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 483
Wyświetleń: 4221

. sacharoza, maltoza, laktoza, rafinoza, stachioza) Polisacharydy - złożone z więcej niż 10 jednostek...