Maltoza - strona 2

note /search

Skład miodu, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 63
Wyświetleń: 707

%) oraz maltoza (7,3%). Kwasy organiczne w największej ilości: glukonowy, jabłkowy i cytrynowy. Olejki eteryczne...

Cukry żywność

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 112
Wyświetleń: 2807

, przemysł farmaceutyczny Maltoza - zboże, piwo, pieczywo, występuje w słodzie Tri sacharydy: Rafinoza...

Wykład - Przygotowanie surowca

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 210
Wyświetleń: 861

maltoza). Beta-amylaza przemienia skrobię i dekstryny na maltozę ulegającą fermentacji. Beta-amylaza...

Wykład - spirytus i wódka, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1589

ze skrobi powstaje ok. 80% cukrów fermentujących - głównie maltoza, w mniejszym stopniu glukoza i ok. 20...

Wykład - rodzaje miodów, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 175
Wyświetleń: 980

Sacharoza Maltoza, rafinoza, kestoza, esloza i inne wielocukry 79,59 38,19 31,28 1,31 7,31 Kwasy 1,50 Białka...

Zastosowanie enzymów, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1183

przemianę skrobi i glikogenu do cukrów prostych: -dekstryn -maltozy -glukozy Zastosowanie: -gorzelnictwo...