Opracowane pytania na zaliczenie z podstaw biotechnologii
- Podstawy biotechnologii
(wydzielanie CO2 i rozkład maltozy) dofermentowanie (hydroliza dekstryn, przekształcenie cukrów w etanol...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
(wydzielanie CO2 i rozkład maltozy) dofermentowanie (hydroliza dekstryn, przekształcenie cukrów w etanol...
- drożdże rozkładają cukry: sacharoza, glukoza, fruktoza, maltoza i maltotrioza; wytwarzają: etanol...
oraz enzymy rozkładające sacharozę , maltozę , skrobię i białka . preparaty enzymatyczne na rynku : pektopol...
Znajdziemy w nich takie zagadnienia jak: regulacja syntezy enzymów, indukcja, represja, represja kataboliczna, operon laktozowy, operon tryptofanowy, szlak metabolizmu laktozy u E. coli, regulacja aktywności enzymatycznej, Chemostat i turbidostat, struktura DNA, metody wzbogacania podczas selekcji ...
% » Inne : glukoza, fruktoza, maltoza, laktoza, dekstryny • Tworzy określony smak / złagodzenie sloności...
(fruktoza+glukoza), maltoza (dwie cząsteczki glukozy), laktoza (glukoza+galaktoza). • wielocukry...
pokarmowe i paszowe maja cukry rozpuszczalne w wodzie, takie jak glukoza, maltoza, fruktoza i sacharoza...
doc zajmuje 24 strony i zawiera materiał związany z przechowywaniem żywności. Jest to część przedmiotu opakowalnictwo i przechowywanie żywności, który prowadzi dr inż. Bożena Sosnowska na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. Materiał zawiera takie zagadnienia jak: cele i zadania przechowalnict...
trawienne: amylaza - enzym trawienny rozkładający skrobię do maltozy, α-D-glukozydaza; substancje...
HYDROLIZUJĄCE I ROZKŁADAJĄ SUBSTANCJE PEKTYNOWE ORAZ ENZYMY ROZKŁADAJĄCE SACHAROZĘ , MALTOZĘ , SKROBIĘ I BIAŁKA...