Maltoza - strona 11

note /search

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 462
Wyświetleń: 1757

oraz enzymy rozkładające sacharozę , maltozę , skrobię i białka . preparaty enzymatyczne na rynku : pektopol...

Biotechnologia w medycynie - kompleksowe opracowanie

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia w medycynie
Pobrań: 1372
Wyświetleń: 6020

Znajdziemy w nich takie zagadnienia jak: regulacja syntezy enzymów, indukcja, represja, represja kataboliczna, operon laktozowy, operon tryptofanowy, szlak metabolizmu laktozy u E. coli, regulacja aktywności enzymatycznej, Chemostat i turbidostat, struktura DNA, metody wzbogacania podczas selekcji ...

Etapy rozkurczu

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 35
Wyświetleń: 2212

% » Inne : glukoza, fruktoza, maltoza, laktoza, dekstryny • Tworzy określony smak / złagodzenie sloności...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 490
Wyświetleń: 3899

doc zajmuje 24 strony i zawiera materiał związany z przechowywaniem żywności. Jest to część przedmiotu opakowalnictwo i przechowywanie żywności, który prowadzi dr inż. Bożena Sosnowska na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. Materiał zawiera takie zagadnienia jak: cele i zadania przechowalnict...

Układ pokarmowy 1

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Histologia
Pobrań: 546
Wyświetleń: 1883

trawienne: amylaza - enzym trawienny rozkładający skrobię do maltozy, α-D-glukozydaza; substancje...