Maltoza - strona 10

note /search

Mikrobiologia Szostak-Kot

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 3227
Wyświetleń: 4452

i maltozę (tj. proces scukrzania skrobi) następnie słód się suszy i rozdrabnia (śrut słodowy) zacierania...

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 210
Wyświetleń: 2604

. W mące występują również cukrowce proste, np. glukoza i fruktoza, oraz dwucukry (maltoza i sacharoza...

Związki organiczne komórki

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia
Pobrań: 392
Wyświetleń: 749

cukrowej i burakach cukrowych * po obróbce stanowi cukier spożywczy MALTOZA * połączenie glukozy z glukozą...

Biomedyka - Mejoza - Mitoza

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biomedyka
Pobrań: 259
Wyświetleń: 3318

; • Laktoza - znajduje się w mleku i produktach mlecznych; • Maltoza - obecna w kiełkujących ziarnach, słodzie...