Maltoza - strona 9

note /search

testy z biochemii

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 1043
Wyświetleń: 2492

-maltozy 46. skąd pochodzi fosforan obecny w fosfolipidach: Z fosforanu glicerolu ( albo z ATP) 47. wiadomo...

Biochemia materialy

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 315
Wyświetleń: 3332

: glukozy, maltozy i celobiozy z zaznaczeniem wolnego węgla półacetalowego, oraz sacharozy z zaznaczeniem...

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 1141
Wyświetleń: 5404

zacierania Metoda zacierania z przeskokiem Rozkład skrobi podczas zacierania (glukoza, maltoza, maltotrioza...

Biochemia - wykład 8

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1785

się w kolejne dekstryny, w konsekwencji powstaje w ostatnim etapie maltoza i tu jest krytyczny moment...

Biotechnologia - Drobnoustroje

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biotechnologia
Pobrań: 406
Wyświetleń: 6608

)glikozydowe amylozy dając cząsteczki maltozy (disacharydy α-glukozy). INWERTAZA jest enzymem z klasy hydrolaz...

Wykład - pojęcie browarnictwa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1309

do maltozy. Ogrzewamy dalej, aż do wrzenia. W tym czasie w kadzi zaciernej pozostałą część - pierwszy war...

Choroby wątroby

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Interna bydła
Pobrań: 224
Wyświetleń: 1820

węglowodanowe: Węglowodany w paszy celuloza, hemiceluloza, skrobia, sacharoza, laktoza, maltoza, glukoza...

Mąka towaroznawsto żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 301
Wyświetleń: 2275

. W mące występują również cukrowce proste, np. glukoza i fruktoza, oraz dwucukry (maltoza i sacharoza...