testy z biochemii
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Biochemia
-maltozy 46. skąd pochodzi fosforan obecny w fosfolipidach: Z fosforanu glicerolu ( albo z ATP) 47. wiadomo...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
-maltozy 46. skąd pochodzi fosforan obecny w fosfolipidach: Z fosforanu glicerolu ( albo z ATP) 47. wiadomo...
: glukozy, maltozy i celobiozy z zaznaczeniem wolnego węgla półacetalowego, oraz sacharozy z zaznaczeniem...
zacierania Metoda zacierania z przeskokiem Rozkład skrobi podczas zacierania (glukoza, maltoza, maltotrioza...
się w kolejne dekstryny, w konsekwencji powstaje w ostatnim etapie maltoza i tu jest krytyczny moment...
)glikozydowe amylozy dając cząsteczki maltozy (disacharydy α-glukozy). INWERTAZA jest enzymem z klasy hydrolaz...
do maltozy. Ogrzewamy dalej, aż do wrzenia. W tym czasie w kadzi zaciernej pozostałą część - pierwszy war...
Rozkładany substrat Produkty fermentacji Wszystkie substancje pokarmowe, skrobia Mleczany Skrobia, maltoza...
do cukrów prostszych - maltozy (i niekiedy do glukozy). Od zamierzchłych czasów amylazy są wykorzystywane...
węglowodanowe: Węglowodany w paszy celuloza, hemiceluloza, skrobia, sacharoza, laktoza, maltoza, glukoza...
. W mące występują również cukrowce proste, np. glukoza i fruktoza, oraz dwucukry (maltoza i sacharoza...