Biochemia - przykładowe pytania
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Biochemia
-maltozy 46. skąd pochodzi fosforan obecny w fosfolipidach: Z fosforanu glicerolu ( albo z ATP) 47. wiadomo...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
-maltozy 46. skąd pochodzi fosforan obecny w fosfolipidach: Z fosforanu glicerolu ( albo z ATP) 47. wiadomo...
dwucukrów maltozy, laktozy lub sacharozy przy pH 7-8. Enzymami rozkładającymi dwucukry jest maltaza...
końce są połączone ze sobą. 4 Laktoza Maltoza β-D-galaktopiranozylo-(1→4)-α-D-glukopiranoza → α α-D...
25-28 stopni C. Metabolizują: fruktozę, mannozę, sacharozę, maltozę, galaktozę, glukozę...
. Substratem jest cukier - sacharoza, maltoza, uzupełnione ekstraktem drożdży i moczonym zacierem jako źródło...
) Metoda wgłębna bardziej ekonomiczna i wydajniejsza niż pow. 5-7 dni; 30C pH 5-7,5 ; 70% fuktoza, maltoza...
reagujące z większością związków HOMOGLIKANY * syntezowane z jednego rodzaju monosacharydu MALTOZA...
, trehaloza, maltoza IV-rzędowe związki amonowe: glicyna-betaina prolina-betaina sulfonian choliny alkohole...
-amylaza→ rozkład skrobi do maltotriozy, maltozy i glukozy- przerwa maltozowa 5) 70-76→ α-amylaza→ rozkład...
(dekstryna, maltoza, glukoza 15 - 20 % H2O) Zagęszczanie przez odparowanie 2 ograniczenia: utrata substancji...