Makaron - strona 8

note /search

Stereotypy

  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Rynek Unii Europejskiej
Pobrań: 469
Wyświetleń: 2247

nie potrafią być wierni własnym żonom. Jedzą tylko makaron i pizze. Używają tyle żelu do włosów, że chyba...

Opracowanie KAWA

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 497
Wyświetleń: 2856

. W przypadku podawania rosołu z makaronem przewiduje się porcję 350ml w głębokim talerzu. Dodatki do zup...

Operacje cieplne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 336
Wyświetleń: 1974

, żarnikowe Zastosowanie IR - suszenie, dosuszanie (ziarna, makaron), pieczenie, obkurczanie folii...

Lipidy - glicerydy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1225

, makaronach, kluskach, frytkach czy chipsach. Najczęściej używa się estrów kwasu octowego (E471), mlekowego...

Zboża uprawne - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Rośliny użytkowe
Pobrań: 91
Wyświetleń: 2296

jest podstawową mąką lub dodatkiem do produkcji makaronów. Ryż (Oryza sativa): w uprawie od 5 tys. lat pochodzi...