Makaron - strona 8

Stereotypy

  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • dr Paweł Chlipała
  • Rynek Unii Europejskiej
Pobrań: 364
Wyświetleń: 1827

nie potrafią być wierni własnym żonom. Jedzą tylko makaron i pizze. Używają tyle żelu do włosów, że chyba...

Plan marketingowy - restauracja

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr Agnieszka Miedziński
  • Marketing
Pobrań: 273
Wyświetleń: 4620

: z ryżem i surówką oraz kurczakiem. Zestaw II - makaron smażony z warzywami i grzybami mun. Zestaw III...

Opracowanie KAWA

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Marta Zalewska-Korona
Pobrań: 245
Wyświetleń: 2429

. W przypadku podawania rosołu z makaronem przewiduje się porcję 350ml w głębokim talerzu. Dodatki do zup...

Operacje cieplne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1722

, żarnikowe Zastosowanie IR - suszenie, dosuszanie (ziarna, makaron), pieczenie, obkurczanie folii...

Lipidy - glicerydy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 42
Wyświetleń: 931

, makaronach, kluskach, frytkach czy chipsach. Najczęściej używa się estrów kwasu octowego (E471), mlekowego...

Zboża uprawne - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Rośliny użytkowe
Pobrań: 70
Wyświetleń: 2177

jest podstawową mąką lub dodatkiem do produkcji makaronów. Ryż (Oryza sativa): w uprawie od 5 tys. lat pochodzi...