Podstawy gastronomiczne - wykład 9
- Podstawy gastronomiczne
- witamina D – tylko w twardziaku jadalnym - witaminy A i E w ilościach śladowych Na Egzamin Substancje...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
- witamina D – tylko w twardziaku jadalnym - witaminy A i E w ilościach śladowych Na Egzamin Substancje...
drobnoustrojów • Pasażowanie czystych kultur • Zamrażanie kultur • Suszenie czystych kultur • Liofilizacja kultur...
są przechowywane w temperaturze 4'C. 3.Liofilizacja Pozwala na długoletnie przechowywanie drobnoustrojów...
. glutaminowego, promieniowce, grzyby produkujące kwas cytrynowy, dro d e) i wtórnych (np. antybiotyków...
i wytworzenie enzymu Po dobie odwirowanie bakterii Wytrącenie enzymu etanolem Liofilizacja lub bezpośrednio...
: cukier) o Aspergillus niger o Aspergillus wenti o Penicillum luteum o Trichoderma viridae - Dro d e...
. po rozdronieniu próbki laboratoryjnej pobiera się z niej próbkę analityczną d) zbiorcza (zmieszana) – próbka...
Utrwalanie produktów mięsnych: suszenie liofilizacja (suszenie sublimacyjne) solenie i peklowanie...
rybitolu podstawionymi resztami aminokwasów (najczęściej D-alaniny) i łańcuchami bocznymi mono...
, cząstki są równej wielkości (bo w liofilizacji otrzymuje sie grudę, która trzeba rozdrobić...