Utrwalanie produktów mięsnych - wykład, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Utrwalanie produktów mięsnych: suszenie liofilizacja (suszenie sublimacyjne) solenie i peklowanie...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
Utrwalanie produktów mięsnych: suszenie liofilizacja (suszenie sublimacyjne) solenie i peklowanie...
BIOTECHNOLOGIA PRZEMYSŁU MLECZARSKIEGO Podział produktów fermentacji mlekowej: Powstałe...
warunków procesu do podłoża > > Zestaw XXI : > Stabilizacja cech produktów drobnoustrojów...
LIOFILIZACJA Zalety: bardzo wysoka jakość (brak degradacji cieplnej, minimalizacja procesów...
to do powstania w miejscach występowania wykrywanej substancji produktu reakcji histochemicznej...
są przechowywane w temperaturze 4'C. 3.Liofilizacja Pozwala na długoletnie przechowywanie drobnoustrojów...
A. niger, R. sp. Produkt pozyskiwany przy okazji produkcji kwasu cytrynowego (pektynogalaktouranoza...
. Jego komórki musza mieć zachowana zdolność do wytwarzania interesującego nas produktu Dlaczego żywe i aktywne...
na koniec procesu. SEPERACJE BIOPRODUKTÓW Izolacja biokatalizatora Izolacja produktu w drugiej fazie enzymu...
i wytworzenie enzymu Po dobie odwirowanie bakterii Wytrącenie enzymu etanolem Liofilizacja lub bezpośrednio...