Etapy procesu analitycznego - wejściówka
- Politechnika Gdańska
- Chemia środowiska
ogólnej, reprezentująca właściwości partii produktu, przeznaczona do prowadzenia analiz 1) reprezentatywna...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
ogólnej, reprezentująca właściwości partii produktu, przeznaczona do prowadzenia analiz 1) reprezentatywna...
toksyczność (mo e być dodawany do produktów spo ywczych w nielimitowanych ilościach) - produkcja głównie...
jest bardziej gęsty Porównanie: suszenie i liofilizacja Liofilizacja: -Dobra dla większości produktów -Surowe...
ogólna, jednostkowa lub pierwotna powinna być większa im bardziej niejednorodny jest skład produktu...
w odniesieniu do sumaka kształtowała się na poziomie 9,7%. Niska wydajność produktu była spowodowana...
, dłuższe przechowywanie szczepionek liofilizacja, mrożenie, rzadziej postać płynna Mrożone doprowadza...
zamrożonego produktu do temperatury ok. -3°C, kiedy daje się on już bez trudu kroić, odkostniać i rozdrabniać...
przez odparowanie Utrata substancji lotnych Cieplne uszkodzenia produktu Wady wymienników płytowych Duży opór...
zmianie. - mrożenie; zachowuje wartość odżywczą, smakową i zapachową - liofilizacja; zachowuje wartość...
drobnoustrojów • Pasażowanie czystych kultur • Zamrażanie kultur • Suszenie czystych kultur • Liofilizacja kultur...