Badanie organoleptyczne ryb i przetworów rybnych
- Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
- Higiena i technologia przetwórstwa
, woń mięsa swoista, • brak nacieczeń hemoglobiny wokół naczyń doogonowych Próba gotowania: • ogrzewanie...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
, woń mięsa swoista, • brak nacieczeń hemoglobiny wokół naczyń doogonowych Próba gotowania: • ogrzewanie...
Mięso - wszystkie części zwierza rzeźnych oraz łownych nadające się do spożycia przez ludzi...
mięso - poinformował na konferencji prasowej po zakończeniu rozmów prezydent Rosji Władimir Putin...
MIĘSO Mięso zawiera Woda około 60-70% Białko 15-20% Pełnowartościowe - albuminy, globuliny...
Przemiany endogenne mięsa: -węglowodany -nukleotydy -białka -tłuszcze Glikogenoliza- przemiany...
,sam nie choruje,PAŁECZKI, GINIE W WYS TEMP) Gronkowiec Zlocisty-Staphyloeoccus Aureus Kilka %(mleko,śmietana,mięso...
. Klasa S- o zawartości mięsa w tuszy 60% i więcej, 2. Klasa E- o zawartości mięsa w tuszy 55...
pod wpływem temperatury. Tiaminaza znajdująca się w surowym mięsie ryb rozkłada witaminę B1 (tiaminę...
ich cech użytkowych (mięso, mleko, skóry, jaj, siła pociągowa) Produkty pochodzenia zwierzęcego stan. podst...
LIOFILIZACJA Zalety: bardzo wysoka jakość (brak degradacji cieplnej, minimalizacja procesów...