Liofilizacja mięsa - strona 7

note /search

Aminokwasy Występowanie

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 175
Wyświetleń: 2324

- białka 2-3%, białka krwi 6% Izoleucyna - mięso, produkty zbożowe 4-5%, jaja, mleko 6-7% Leucyna...

Techniki histologiczne - procedury

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Techniki mikroskopowe
Pobrań: 462
Wyświetleń: 2548

(możliwość stwardnienia lub obkurczenia). LIOFILIZACJA        Szybkie zamrażanie tkanek i odwadnianie...

Etapy rozkurczu

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 35
Wyświetleń: 2212

•* ATP + AMP Ważny jest odpoczynek zwierzęcia przed ubojem , aby w mięsie był wysoki zapas ATP...

Wychładzanie poubojowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 42
Wyświetleń: 2163

O °C i następuje wyrównanie w całej objętości mięsa . Temperatura nie powinna być większa od 7 ° C...

Diety szpitalne

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1190

, a jednocześnie dały się odpowiednio rozdrobnić -głównym źródłem białka są: mleko, jaja, twaróg, mięso najlepiej...

PARAZYTOLOGIA TASIEMCE CZ.2

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Pobrań: 658
Wyświetleń: 3374

, przygodnie człowiek-patrz niżej Sposób zakażenia Zjedzenie surowego/niedogotowanego/niedosmażonego mięsa...