Podział opakowań aktywnych, sem VI
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Opakowalnictwo i przechowywanie żywności
na powierzchni mięsa oraz wiążące się ze stratami oddychanie owoców i warzyw. CO2 zazwyczaj łatwiej tez dyfunduje...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
na powierzchni mięsa oraz wiążące się ze stratami oddychanie owoców i warzyw. CO2 zazwyczaj łatwiej tez dyfunduje...
kwasy z cukru zawartego w mięsie. Wytworzony kwas powoduje obniżenie pH co sprzyja żelowaniu, rozpadowi...
okresu trwałości np. mięsa i jego przetworów opakowanych w odpowiednie folie, świeżych ryb, truskawek...
-niszczenie owadów ich jaj i innych szkodników -przedłużenie okresu trwałości np. mięsa -opóźnienie...
Zawartość witaminy E w wybranych produktach spożywczych w mg/100g Produkty zwierzęce Mięso 0,3-0,6 Halibut...
mięsa, gdy jego cena spadnie: Cena P2 S Podaż mięsa się nie zmieni P1 Ilość nabywanego mięsa zmniejsza...
następujące pomieszczenia: sterylizacja jaj przygotowanie („brudne” i „czyste”) warzyw, ryb, mięsa, drabi...
przetwórstwa mięsnego: rzeźnie, zakłady przetwórcze mięsne, stoiska świeżego mięsa, sklepy mięsne, zakłady...
markery polimorfizmu długości fragmentów restrykcyjnych. Można udowodnić zafałszowanie: np. mięsa łososia...
przez wojowników mięsa z kolana wołu → podobne rodzi podobne - przekonanie, że spożyte mięso spowolni wojownika...