Tłuszcze jadalne i techniczne
- Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
- Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
1,54 0,12 Mięso z piersi 0,29 0,30 0,30 kurczak (bez skóry) Makrela wędzona 3,88 5,83 3,79...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
1,54 0,12 Mięso z piersi 0,29 0,30 0,30 kurczak (bez skóry) Makrela wędzona 3,88 5,83 3,79...
z mięs bogatych w tkankę łączną, - głównym źródłem białka powinny być produkty nabiałowe wzmacniających...
redukująco-aromatyzujące Mikroflora powierzchniowa Fermentacja mięsa - zachodzące procesy: 1) Ukwaszenie...
: organiczna, funkcjonalna Czynniki wpływające na decyzję zakupu - mięsa (preferencje konsumenckie): Barwa...
wyraźnie zaznaczone, pokryte śluzem Trzewia - łatwość rozpoznania poszczególnych narządów Mięso - zapach...
kuchni kukurydzę, fasolę, ryż, a także mięso. Wzorcowym daniem jest feijolada, w której znajdziemy...
się tutaj pokaźne ilości mięsa, zwłaszcza suszonej wołowiny, z dodatkiem fasoli, ryżu oraz kukurydzy...
kilku godzin po ich przygotowaniu. Mięso, wędliny, ryby Produkty tej grupy stanowią źródło białka...
białko wystepujace w mięsie miozyna 3 cechy idealnego rozpuszczalnika mała toksyczność, bezwonność, niska...
B-laktoglobuliny *kompleksowanie białka z fosforanami(przetwórstwo mięsa i ryb) -zwiększenie...